La Setmana pels Drets de la Joventut 2015: Joves Tresca Europe de Italia, Espanya i Portugal

Els i les joves  Tresca Europe participen amb entusiasme a la Setmana pels Drets de la Joventut 2015

Joves del projecte Tresca Europe de diferents edicions de Itàlia, Portugal i Espanya, juntament amb altres joves d'altres països i projectes, van participar al projecte Setmana pels Drets de la Joventut 2015, amb la temàtica dret al Benestar i la Salut.

El projecte Setmana pels Drets de la Joventut és un espai de reflexió i aprenentatge sobre els drets dels i les joves,  a partir de l’experiència de joves de Catalunya i alhora d’altres països. La bona experiència i la novetat del 2014 en la convocatòria ERASMUS PLUS, per enfortir el projecte a nivell de participació juvenil europea, ha fet que en aquest 2015 la convocatòria de Erasmus Plus de la Unió Europea recolzi el projecte SPDJ 2015.

 IMG9290

 

Els joves Tresca Europe han estat durant 7 dies allotjats a CENTRE ESPLAI (al Prat de Llobregat, Barcelona-Espanya), tot participant a tallers, dinàmiques, excursions per la ciutat i la natura, en una agenda plena de vivències i experiències personals i colectives.

El projecte Setmana pels Drets de la Joventut no només es desenvolupa a Catalunya, impulsat per Fundació Catalana de l'Esplai, i la Liga Iberoamericana (www.ligaiberoamericana.org), també es desenvolupa a Brasil, El Salvador, Mèxic o l'Argentina impulsat per organitzacions locals i per La Liga.

En l'experiència d'aquest any, volem remarcar que el divendres 27/11/2015 alguns dels joves Tresca Europe van tenir l'oportunitat de participar directament com a joves convidats al debat polític sobre drets, amb 5 persones parlamentàries  del Parlament de Catalunya sorgit de les eleccions de la tardor 2015. Aquesta vivència va ser molt rica per als i les joves, alhora que viscuda amb intensitat i nerviosisme.

Tanmateix el projecte va viure el seu moment central i culminant el diumenge dia 29/11/2015 pel matí a la Plaça Pau Casals de la Vila del Prat de Llobregat ( Barcelona-Espanya); els i les joves van realitzar la performance teatral reivindicativa dels seus drets! que havien preparat amb un equip de professionals del teatre durant els dies anteriors.

 

03.12.2015

ÚLTIMES ENTRADES AL BLOG

  • 1
  • 2
  • 3