La Mentoria: una oportunitat per als i les joves del Tresca Europe 2015

Els i les joves de les edicions de 2015 del Tresca Europe a Barcelona, ​​van iniciar els seus processos de Mentoria durant el mes de maig.

Fundación Esplai està compromesa amb els processos de Mentoria en el Tresca Europe, i s'ha activat perquè finalment els i les joves puguin elegir les persones Mentores que els  han d’acompanyar durant els 6 mesos que estableix el conveni que signen joves i mentors-res. Aquest conveni reforça el compromís per tenir trobades quinzenals, i seguir unes línies de treball comuns per aconseguir una millor inserció sociolaboral dels i les joves, sempre amb una persona tècnica del projecte que dóna suport en tot moment.

Signatura conveni17042015

 

En total, dels i les joves Tresca Europe de l'edició del 2015, 19 s'han incorporat a la Mentoria.

Per la feina en xarxa, generant valor afegit que activa a voluntaris i voluntàries

Fundesplai es va adherir el passat 17 abril 2015 a la "Coordinadora de Mentoria per a la Inclusió" (http://mentoriasocial.org/es) organització que té seu a Barcelona-Espanya i que va néixer el 2012 per reforçar la Mentoria i que opta pel treball en xarxa. Té per missió "Enfortir els programes de mentoria de les entitats, perquè es converteixin en una metodologia eficaç per reduir la marginalitat i l'exclusió dels nens, nenes i joves en situació de risc social". Fundesplai i Fundació Esplai tenen diverses iniciatives que incorporen la Mentoria: el projecte Tresca Jove, Tresca Europe i AMA (Acompanyament de Mares Adolescents). Altres iniciatives d'altres organitzacions també van ser incorporades a aquesta xarxa que suma ja més de 12 projectes, avalats per organitzacions locals i internacionals.

Una de les figures clau en els processos de Mentoria són les persones voluntàries mentores que generen valor afegit al projecte: en aquest sentit, Fundación Esplai i Fundesplai han incorporat una vintena de persones voluntàries aquest 2015, que s'han compromès amb la nostra organització, per ser mentores, per diverses vies. Aquestes persones voluntàries han tingut reunions de selecció, reunions de formació, i finalment poden donar suport als i les joves Tresca Europe.

DSC 7437

10.06.2015

ÚLTIMES ENTRADES AL BLOG

  • 1
  • 2
  • 3